Zona Santiago, libre para jugar
Vídeo documental

Zona Santiago, libre para jugar

Vídeo documental

Els xiquets i les xiquetes del col·legi Santiago Apòstol, en el barri mariner del Cabanyal, no tenen un pati d’escola en condicions on puguen gaudir del seu espai de relacions i esbarjo, utilitzant fins ara el terrat del mateix edifici o un parc públic proper. Amb l’arribada de la pandèmia de la COVID-19, l’Ajuntament de València cedeix temporalment al centre l’ús d’un solar proper a l’escola, on poder garantir les mesures de seguretat establertes. És a partir d’açò que troben l’oportunitat per pensar, dissenyar i construir col·lectivament el pati que volen.

En la construcció d’aquest espai, batejat per l’alumnat com ‘Zona Santiago, libre para jugar’, participa l’alumnat d’E.S.O del col·legi amb un projecte d’Aprenentatge Servei, juntament amb persones amb problemes de salut mental contractades per al desenvolupament del projecte. Es genera així un espai on conviuen persones amb diferents capacitats que fan un treball cooperatiu amb un objectiu comú. D’aquesta manera la sensibilització es produeix des de la convivència i la quotidianitat, i es facilita la creació d’espais segurs i inclusius.

‘Zona Santiago, libre para jugar’ és el documental que ha seguit tot el procés de transformació d’aquest espai que pretén millorar l’entorn del pati en l’àmbit físic i ambiental, trencar l’estigmatització del col·lectiu de persones amb malaltia mental i disminuir l’exclusió social i laboral que pateixen.

Realització i muntatge: Cris Centeno
Música: David Payà
Producció: Fent Estudi Coop. V. + Nautae
Gènere: Documental
Durada: 45 min
Data: 2020
Amb el suport de: WDCV 2022